OLVH Voedselbankactie
 
Er is weer nieuws over de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart-actie voor de Haarlemse Voedselbank. Deze voedselbank bedient ook de omgeving van Haarlem. Velen zijn van deze bank voor hun levensmiddelen afhankelijk. Ook in Heemstede! Eerder werden al vier volle kratten opgehaald. Dat resultaat verbaasde de vrijwilligers van de bank al. Maar afgelopen dinsdag konden zij maar liefst vijf en een halve krat in hun busje meenemen. Een ongekend succes. Ze waren totaal overdonderd door deze prestatie. We kregen als kerkgemeenschap een grote pluim. Daar mogen we best trots op zijn. De actie loopt nog tot Eerste Paasdag. We gaan voor een record! Niet voor onszelf, maar voor al diegenen die er van afhankelijk zijn. Een ware Vastenactie!


Update
Dinsdagmorgen zijn de mannen van de Voedselbank Haarlem - Kennemerland langs geweest. Ze konden vier !!! volle kratten meenemen. Ze stonden er van te kijken. Ze waren zeer verrast en dolenthousiast dat zo veel was opgehaald. Inmiddels zijn er allerlei anecdotes: bijvoorbeeld een zuster die in het klooster allerlei zeepjes heeft opgehaald en parfummetjes en dat in een mandje inlevert met het verzoek het niet bij de levensmiddelen te bewaren in verband met de geuren. Sommigen komen met een doos vol, anderen met een tandenborstel. Het bindt en het voelt goed. 
De manden staan als altijd op hun positie en we gaan stevig door!

Voedselbankactie
Enkele enthousiaste OLVH-parochianen hebben samen met de eigen PCI een prachtig doel bedacht met het oog op de komende vastenperiode. Wij willen tijdens de komende 40-dagentijd de Voedselbank Haarlem/Kennemerland daadwerkelijk met goederen gaan ondersteunen.

Daartoe zullen vanaf 14 februari, Aswoensdag, achterin de kerk, aan weerszijden van het middenpad, kratten/manden worden neergezet waarin u uw bijdrage kunt doen. Uiteraard moeten het bruikbare en geschikte producten zijn: lang houdbaar, niet aan bederf onderhevig, niet over de houdbaarheidsdatum. Maar ook non-food producten als zeep, shampoo, wasmiddel of aluminiumfolie zijn mogelijk en gewenst. Eigenlijk alles wat in een supermarkt te koop is. Echter géén kleding of speelgoed!

Tip: bij supermarkten en drogisterijen stunt men geregeld met acties als ' Twee halen, één betalen'. Die tweede kost u niks en kan dan mooi in de mand.

De OLVH-Voedselbankcommissie zal aan het einde van de vastenperiode ervoor zorgen dat alle goederen bij de Voedselbank terechtkomen om vandaar eerlijk te worden verdeeld en uitgedeeld aan degenen die voor hun dagelijkse levensbehoeften een beroep moeten op deze instelling moeten doen. Wij willen met name de ongeveer 50 huishoudens in onze eigen gemeente Heemstede hierdoor een extra steuntje in de rug aanbieden.

De aktie duurt van 14 februari (Aswoensdag) tot en met 1 april 2018 (1e Paasdag).

Wij hopen dat u zich allemaal tot deze extra Vastenaktie aangetrokken en geroepen voelt en van harte en gul zult meedoen.

Indien u vragen heeft of suggesties, dan kunt u die kwijt bij de heren Frans van Haaster (PCI), Richard Käller (oud vicevoorzitter PB-OLVH en PT), John van den Putten (OLVH-koor/PB) en Michel Bakker (archivaris/curator museum) of bij het secretariaat.

                                          
     
                     

Op de eerste dag van de Voedselbankactie werden meteen de eerste manden gevuld. Hartverwarmend om te zien!
Lees meer