Parochie activiteiten

Actie Toren

De recent gerenoveerde Toren van de St. Bavo Kerk staat er weer in volle glorie bij. Achter in de kerk is via een fotocollage en beschrijving te zien en te lezen wat er zoal heeft plaats gevonden. Interessant om eens te bekijken. Dan krijg je een beter inzicht en begrip in de vele werkzaamheden en het kostenplaatje van € 150.000,-.  
 
Zo is in januari de Actie Toren gestart waarvoor inmiddels ruim € 77.000,- (stand 21 oktober 2017) is bijeengebracht door parochianen. En ook oud-parochianen en niet parochianen hebben een steentje bijgedragen. Nog dagelijks komen er bedragen binnen op rekeningnr. NL44 INGB 0000 1143 67 t.n.v. R.K. Parochiebestuur H. Bavo, Herenweg 88, 2101 MP Heemstede.
 
De enthousiaste Toren-commissie is inmiddels ook gestart met een wijnactie.
 
Een commissie van echte proevers heeft een prachtige Zuid-Afrikaanse rode wijn van de merlotdruif uitgezocht. Deze wijn kenmerkt zich door een zachte smaak van veel rood fruit en op de achtergrond wat houttonen en nauwelijks tannine .
Deze wijn is een echte allemansvriend die door iedereen gewaardeerd wordt. Het is een goede begeleider bij een stukje oude kaas of bij het diner met een entrecote of een stukje lamsvlees.
De wijn is nu op dronk maar kan ook nog even blijven liggen. Serveren op 17/18 graden.
 
Dezelfde commissie heeft ook een witte wijn uitgezocht. Een Sauvignon Blanc voor een zonnige middag op het terras. Kan ook prima geschonken worden als begeleider van een vis of schaaldieren of als aperitief. De wijn is geurig en fruitig met tonen van friszure appels, grapefruit en kruisbessen.
Dit is een aanrader voor de mooie zomer die ons te wachten staat!
 
Deze speciale Torenwijn kunnen wij u aanbieden voor de prijs van € 10,-- per fles of € 55,-- per doos van 6 flessen. Een doos gemengd (3 wit + 3 rood) is uiteraard ook mogelijk voor de prijs van € 55,--.
U kunt uw bestelling plaatsen na de zondagviering achter in de kerk of bij het secretariaat van de parochie, Herenweg 88, ’s morgens tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Hiermee steunt u op een smakelijke wijze de Actie Toren.