Activiteiten e.d. in regio Klaverblad

De vier parochies organiseren diverse activiteiten en bijzondere vieringen.


OLV Hemelvaart:
Iedere zondag lof om 18.45 uur.

Dit jaar viert onze parochie het 95-jarig bestaan. Maar er is een tweede jubileum: het lof ! Vijfentwintig jaar geleden zocht de toenmalige pastoor Matthieu Wagenmaker contact met Erik Jan Erades. Een prachtige traditie startte. Wij gaan dat in de Maria-meimaand vieren. Alle vijf zondagen is er een extra feestelijk lof. Aanvang 18.45. Erik Jan wordt als onze vaste lof-organist/cantor nu steeds door een sopraan bijgestaan. Als eerste de Letse zangeres Una Cinti?a. Later in de maand zullen ook Elena Roce, Stephanie Ooostenburg en Michelle Mallinger (2x) optreden. Tijdens het lof wordt het Allerheiligst Sacrament uitgesteld, de kerk is sfeervol verlicht en er heerst een meditatieve stemming. Er prachtige muziek maar ook stilte. Tijd voor Maria, tijd voor inkeer, tijd om het eigen hart te horen. En dat maar liefst vijf keer in de maand mei. De Hemelvaartkerk schrijft deze mei geschiedenis. Het volledige programma vindt u als bijlage onderaan deze mail. De toegang is uiteraard gratis; wel is er na afloop een deurcollecte.

Programma

 
Lees meer


Pasen 2022

De voedselbankactie loopt nog tot Tweede Paasdag. Laten we de woensdagse Mis er dan maar even bijnemen. Tot nu toe staat de teller op 31 volle kratten. Dit zeer tot bewonderende verbazing van de Voedselbank Haarlem. We zitten dicht tegen ons record aan! 
 
De tentoonstelling Geloof in Geluk in de Koepel Kathedraal - Kathedrale Basiliek Sint Bavo - is nog even verlengd. U kunt Paasmaandag (Tweede Paasdag) daar eventueel naar de H. Mis van 10.00 (kapelaan Teun Warnaar) en dan tegelijkertijd de tentoonstelling nog bewonderen. Diegenen die een mooie verstilde Benedictijnse Mis waarderen zouden op Tweede Paasdag ook nog om 09.30 kunnen kijken naar de site benedictusberg.nl. Een Mis met Benedictijner monniken, waaronder onze oud-pastoor Matthieu Wagemaker. 
 
Hier vindt u aan de hand van het menu aan de linkerkant alle activiteiten binnen onze parochie.
 
Lees meer


Viering Maria Hemelvaart 15 augustus 2021

Een feestelijke dag, Maria Hemelvaart, patroonsfeest voor onze parochie.
De dag begon met een goed bezochte eucharistieviering, in een prachtig versierde kerk, waar voor het eerst sinds maart 2020 het hele koor weer aanwezig kon zijn.

Daarna was er buiten op het plein koffie en lekker gebak, ingebracht dankzij de thuisvlijt van vele parochianen.
Een gezellige ontmoeting, waarbij de braderie met boeken en brocante uitlokte tot diverse aankopen.
De boekensnuffelaars deelden hun blijdschap met speciale vondsten en raadden elkaar boeken aan.
De vrijwillige marktkooplieden prezen de brocante aan en bij het scheiden van de markt verhoogden zij de kooplust, door nog korting te bieden.

Deze dag werd ook weer feestelijk afgesloten met lof en aanbidding, met orgelspel van Eric Jan Erades en  prachtig uitgevoerde Marialiederen door Michelle Mallinger, sopraan.
Lees meer